SNUKER SRBIJA sezona 2021/2022

Vesti i dešavanja vezane za članove snuker kluba "Gentleman".

08. februar 2022

  Održan je V turnir B lige Srbije u snukeru na kom je učestvovalo 28 igrača iz raznih delova Srbije. Za SK Gentleman učestvovali su Dušan Pilipović, Teodor Sretenović, Vladimir Ljubičić i Milan Rašljić.
  Nekadašnji prvoligaš koji se odrekao mesta u prvoj ligi Srbije zbog odsustva, sada nakon duge pauze odlučuje da odigra turnir B lige. U polufinalu se sastaje sa jednim od najkvalitetnijih igrača naše B lige Nikolom Denićem iz Novog Sada koga dobija 2:0, da bi se u finalu sastao sa prvim na rang listi Milošem Mihajlovićem iz Banovaca. U finalu se moglo videti da kvalitet igre Milana Rašljića i dalje sija punim sjajem i sada sa mnogo više iskustva uspeva da pokaže da je ozbiljan kandidat da ponove uđe u prvu iako nije igrao pola sezone.
  Milan Rašljić je napredovao za 31 mesto na rang listi i trenutno je 7. Iza njega je Dušan Pilipović na 8. mestu, dok je Marko Gligorijević na 10., a mladi Teodor Sretenović na 35. Trenutno naš najbolji drugoligaš Vladimir Ljubičić zauzima 5. mesto na rang listi.

Rasljic Snuker Srbija
Stojanovic Balkan Snooker League

02. januar 2022

Nakon mnogo odlaganja susreta najboljih igrača bivše Juge usled užasne pandemije koja nas je zadesila, došlo je do ponovnog okupljanja i nastavka jednog od najboljeg turnira na našim prostorima. Ovoga puta znatno jači sa pojačanjem igrača iz Crne Gore, odigran je prvi turnir u novoj sezoni Balkan snuker lige. Pet država, 24 igrača, takmičili su se za pobednika ovog za nas veoma prestižnog turnira.
  Za snuker klub Gentleman borilo se 4 igrača, Dušan Pilipović, Milan Rašljić, Zoran Ćakić i Saša Stojanović. Naš prvak i aktuelni šampion Srbije uspeo je da se kvalifikuje u četvrtfinale gde u najvećem trileru na turniru, uspeva da ukrade disajder i dobije jednog od najboljeg igrača BiH, Kenana Terzića. Polufinale je takođe moglo biti kobno za njega da hrvatski šampion Tin Venos nije pri rezultatu 2-2 promašio osnovnu plavu kuglu sa mesta, koji frejm Stojanović takođe krade i ulazi u finale protiv, sudeći po brejkovima, trenutno najspremnijim igračem na ovom turniru Filipom Bermanecom.
  Bermanec je krenuo u stilu profesionalaca uzevši prvi frejm ne davši Stojanoviću ni jedan poen. Međutim, odlično pripremljen Stojanović vraća se za sto, uzima drugi frejm i dobija psihološku prednost u meču koju koristi do samog kraja. Na kraju je slavio rezultatom 4:2.
  SK Gentleman čestita svim igračima na prelepom druženju i fanstastičnoj igri!

12. decembar 2021

  Snuker klub može biti prezadovoljan uspehom svojih igrača na proteklim turnirima. Prvu ligu treći put u nizu osvaja šampion Srbije Saša Stojanović, a u drugoj ligi veliko iznenađenje pravi mladi Viktor Martinović koji u svojoj debi sezoni za malo ulazi u finale B lige. Takođe sa druge strane žreba Vladimir Ljubičić koji je na prvom turniru ušao u finale sada propušta priliku da napravi možda i bolji rezultat.  

11. novembar 2021

  Održan je i treći turnir prve lige Srbije u snukeru na kome se primenio novi sistem takmičenja. Desetorica igrača su podeljena u dve grupe sa po dva nosioca u svakoj. U prvoj grupi svoj prvi meč su odigrali Saša Stojanović i Marko Grbović gde se meč završava ubacivanjem poslednje crne kugle u korist Stojanovića, dok u drugoj grupi drugi nosilac Vasilije Pešić dobija Zorana Ćakića rezultatom 3:1. 
  U polufinalu su se sastali prvoplasirani iz A grupe i drugoplasirani iz B grupe i obrnuto. Stojanović dobija Ćakića u neizvesnom meču 4:2 dok se na trugom stolu dešavao pravi triler između Grbovića i Pešića. Taj meč pun krađa frejmova dolazi do trenutka gde Vasiliju fali kugla za ulazak u disajder. Međutim dešava se još jedna krađa Grbovića do poslednje crne gde završava meč u svoju korist rezultatom 4:2.
  Finale je ovog puta bilo dosta dinamičnije koje Stojanović veoma ofanzivnom i sigurnom igrom i rezultatom 5:1 dolazi do druge titule ove sezone i utvrđuje svoje prvo mesto na rang listi.

Saša Stojanović i Zoran Ćakić
Balkan Snuker Liga
Stojanovic Cakic Snuker Srbija

26. oktobar 2021

  Iako team Gentleman-a nije nastupao u svom najjačem sastavu, na kraju ipak izlazi kao pobednik drugog turnira prve lige Srbije. Sada sa svojih tri člana u A ligi, znatno oslabljen bez Jovana Todorovića, Saša Stojanović uspeva da izbori još jedan trofej za svoj klub. Veliko iznenađenje pravi Zoran “Žiška” Ćakić sa još jednim ulaskom u polufinale ove sezone.
  Finale su započeli Stojanović i Grbović u veoma zatvorenom stilu. Saša je poveo 2:0 ali je Marko na međupauzu otišao izjednačenim skorom. Kada se činilo da je Marko na frejm od pobede Stojanović izjednačava rezultat na 4:4 i meč ulazi u šesti sat igre i disajder koji Stojanović lagano preuzima bodovnom prednošću. Grbović uspešno uspeva da povrati zaostatak i iznudi poene, ali Stojanović nakon tačno 6 sati igre uspeva da ubaci meč kuglu.
  Ovo je bila bitna pobeda za Stojanovića koja ga postavlja na prvo mesto rang liste.

18. oktobar 2021

  Na drugom turniru B lige učestvovalo je 32 igrača iz sedam različitih klubova iz čak 5 različitih gradova. Za Džentlmene je startovalo šest igrača i od toga dva juniora, Teodor Sretenović i Viktor Martinović. Pored nosioca Vladimira Ljubičića i do nedavnog prvoligaša Milana Rašljića koji nisu uspeli da prođu u drugi dan takmičenja za klub Gentleman najveću nadu su davali dva vrhunska igrača Dušan Pilipović i Marko Gligorijević.
  Međutim, sa juga preti nova sila u snukeru, mladi Petar Simeunović dobija mladog Pilipovića u polufinalu kao i ponosnog veterana Gentlmena Gligorijevića u finalu rezultatom 3:0.
  Za sada se tri naša igrača nalaze rame uz rame na trećem, četvrtom i petom mestu. SK Gentlman im želi svu sreću u pohodu na A ligu!

22. septembar 2021

  Na prvom turniru državne lige Srbije Stojanović u četvrtfinalu dolazi do svog drugog century-ja na državnim prvenstvima i ujedno i najvećim zabeleženim kod nas, brejkom od 116 poena.
  Dobrom i sigurnom igrom dolazi do finala u kome ga je u disajderu porazio mladi Vasilije Pešić  iz kluba Mister S.
  Poseban uspeh ostvario je Zoran Ćakić koji je došao do polufinala i obezbedio svoje mesto kao jedan od 4 nosioca grupa. 

09. septembar 2021

  Počinje nova sezona državnih turnira u snukeru u kojoj će se primeniti nov sistem bodovanja. Prvi turnir biće turnir A lige i zakazan je za 18. septembar. Do kraja meseca održaće se i prvi Juniorski turnir dok je turnir B lige zakazan za 2. oktobar. 
  Snuker klub Gentleman želi svim igračima dobru i uspešnu sezonu sa puno brejkova! 

SNUKER SRBIJA sezona 2020/2021

Vesti i dešavanja vezane za članove snuker kluba "Gentleman".

06. jun 2021

  Odigran je i finalni top 8 turnir za titulu državnog prvaka Srbije. SK Gentleman su ponosno predstavljali Saša Stojanović, Jovan Todorović, Zoran Ćakić i Milan Rašljić. Sva četvorica su žrebom imala šansu da se nađu u polufinalu međutim Milana Rašljića je savladao finalista Marko Grbović dok je Zoran Ćakić bio na frejm od pobede protiv prvog igrača sa rang liste Vasilija Pešića. Pešić preokreće taj meč kao što je i zamalo uspeo protiv Stojanovića u polufinalu kada je sa 1:5 stigao na 3:5 i brejkom od 52 uspeo da se približi još bliže disajderu. Stojanović niodkuda odgovara brejkom od 54 poena i krade frejm za ulazak u finale.
  Sa druge strane Todorović ne uspeva da odgovori na tešku taktičku igru Marka Grbovića te gubi taj meč rezultatom 6:3.
  Finale je bilo veoma neizvesno. Okršaj između Grbovića i Stojanovića se desio već pre dva turnira koji se na poslednjoj kugli završio pobedom Grbovića. Znajući tok igre, Stojanović je ovog puta bio spremniji nego ikad. Iako je posle prve sesije Stojanović vodio rezultatom 7:0 njihova borba nije bila tako izvesna. Svaki od frejmova se završavao na poslednjim kuglama koje je ipak Stojanović uspeo da izvuče u svoju korist.
  Druga sesija je izvanredno krenula za Grbovića. Brejkom od preko 50 poena je osvojio uvodni frejm i tako započeo i deveti ali je Stojanović još jedanput preokrenuo i završio meč u svoju korist.
  Nakon prve sezone snukera u Srbiji 2012 koju je Stojanović jubilarno osvojio, nakon 10 godina uspeva da osvoji još jednu u nizu titula i izjednači se sa do sada najtrofejnijim srpskim velikanom Markom Stoilkovićem, te sada rame uz rame stoje na vrhu srpskog snukera sa po četiri titule. Ostale dve dele Stefan Ćalić i Jovan Todorović.

24. maj 2021

  Završen je poslednji 8. turnir u juniorskoj konkurenciji U21 koji je nosio poseban značaj za dvojicu igrača iz ove kategorije, Tadiju Matijaševića (10) iz mister S-a i Jovana Todorovića (17) iz Gentleman-a. Obojica su u samom vrhu rang liste gde je Jovan zaostajao za samo 7 bodova na drugom mestu iste.
  Našivši se u finalu koji se igra na bolji od 3 frejma, došlo je do disajdera u kojem  Jovan brejkom od 31 poen dolazi na meč plavu kuglu koju maši. Tadija nakon nekoliko pokušaja odbrambene igre ne uspeva da snukeruje Jovana koji ubacuje poslednju crvenu i preuzima prvo mesto na rang listi koje je odlučilo i prvaka u ovoj kategoriji za sezonu 2020/2021. SK Gentleman čestita Jovanu na višestrukoj tituli u ovoj kategoriji.
  Detalje iz odlučujućeg frejma možete pogledati na našem YouTube kanalu..

Jovan Todorovic
Gentleman Snooker 4

17. maj 2021

 Sezona 2020/2021 državnog prvenstva u snukeru je skoro gotova. Odigrani su 8 kvalifikacionih turnira nakon koga sledi državni Masters za prvaka države ove sezone. Do sada su odigrane ukupno 9 sezone od kojih je Marko Stoilković odneo 4 titule, Saša Stojanović 3 titule i Stefan Ćalić i Jovan Todorović po jednu titulu. 
  Ova sezona je posebno bila interesantna po tome što je izdvojila čak 4 različita osvajača od kojih dva ne pripadaju državnim prvacima. Vasilije Pešić je jedan od dvojice koji je čak uspeo i da završi sezonu na prvom mestu rang liste. Svi ovi podatci nam govore da nas čeka vrlo uzbudljiv turnir za još jednu titulu državnog prvaka Srbije u snukeru.
  SK Gentleman je posebno ponosan jer su svi njegovi igrači Saša Stojanović, Jovan Todorović, Zoran Ćakić i MIlan Rašljić uspeli da se kvalifikuju za završni turnir od kojih učestvuju samo top 8 u Srbiji a posebno je interesantno što  na rang listi zauzimaju rame uz rame treće, četvrto, peto i šesto mesto. 
  Kvalitet će biti izvrstan a neizvesnost još veća zato dođite na završni Masters koji se održava u  prostorijama Snuker saveza Srbije u Ustaničkoj 194 u Beogradu. Raspored mečeva biće sledeći:
  – subota 5. jun – četvrtfinale i polufinale
  – nedelja 6. jun – finale u dve sesije

14. april 2021

  Sedmi turnir prve lige Srbije ostaće upamćen po velikim iznenađenjima koje su se dogodile na istom. Sve se odvijalo po planu. Igrači iz Džentlmena uspeli su da prođu grupnu fazu i uđu u četvrtfinala. U istom, veliko iznenađenje nam je priredio Zoran Žiška Ćakić koji je savladao našeg trećeg igrača Srbije Vasilija Pešića 3:1 i time napredovao sa devetog na peto mesto rang liste. U polufinalu biva poražen od klupskog ali bolje reći najvećeg sparing partnera Saše Stojanovića koji je u svom četvrtfinalu napravio najveći brejk u ovoj sezoni od 97 poena protiv Dime Stefanovića.
  Sa druge strane, Jovan Todorović dobija Milana Rašljića u četvrtini i drugi put zaredom biva poražen od Marka Grbovića u polufinalu rezultatom 4:1.
  Najduže finale u istoriji srpskog snukera posle 5 sati i 55 minuta svodi se na rezultat 4:4 i respot black tj na poslednju kuglu. Nakon par razmenjenih udaraca Grbovića i Stojanovića, ostaje izgledna šansa da Marko ubaci poslednju kuglu i svoj dugogodišnji put i trening obeleži prvim mestom na rang listi Srbije. Uzima gutljaj vode i ispisuje istoriju..

Stojanovic Grbovic Snuker
Vasilije

22. mart 2021

 Na šestom državnom turniru u snukeru Džentlmeni posustaju. Dok su naša prva dvojica odlično odigrala grupnu fazu, Ćakić i Rašljić bivaju drugi u svojim grupama te nesrećno padaju na njihove klupske saborce. Dok je Stojanović savladao Rašljića u četvrtini, isto tako mladi Jovan dobija Ćakića.
  Na veliko iznenađenje ni jedan naš igrač nije došao do finala. Vasilije, mladi pulen naše gromade srpskog snukera Marka Stoilkovića, savladava sa lakoćom Stojanovića rezultatom 4:1, dok fantastični, najveći borac srpskog snukera, Marko Grbović gubeći 3:0 od Todorovića, kuglom za kuglom, frejmom za frejmom, stiže do disajdera u kom na odlučujućim bojama dobija Jovana i zakazuje okršaj sa Vasilijem u finalu.
  Grbović, koji je drugi put u finalu ove sezone ima odličnu priliku da podigne trofej ali još veću želju ima Vasilije koji rezultatom 5:2 savladava Marka, uzima titulu i izbija na fantastično treće mesto u Srbiji. Naši finalisti imali su veliku čast da im sudi jedan od naših najboljih sudija Goran Stevelić.

14. februar 2021

  Naši velikani i junaci snuker scene u Srbiji opet haraju. Dok je Todorović neometano došao do finala za Stojanovića se nije moglo reći. U polufinalu ga je kao i uvek namučio još jedan naš vrhunski junior, Vasilije Pešić, sila iz Mister S snuker kluba. Polufinale se svelo na disajder pa čak i na poslednju kuglu na stolu koju je Stojanović rešio u svoju korist.
  Finale, u kome je sudio Goran Stevelić, se opet svelo na disajder, a ceo meč možete pogledati na YouTube kanalu Snuker saveza Srbije. Stojanović je ovom pobedom izbio na prvo mesto rang liste.

IV turnir snuker

25. januar 2021

 Vrlo uzbudljivo finale za navijače naša dva velikana snukera imali smo prilike da vidimo u nedelju veče nakon dugih 4 sata neizvesnih frejmova. Niko ni slutio nije dok je Todorović čistio otvoren frejm i približavao se lagano osvojenom disajderu, da će se isti završiti na poslednjoj roze kugli u korist Stojanovića. Vodivši 43:1 Todorović iz brejka maši crnu na tački i ostavlja priliku Stojanoviću da se vrati u meč koju je i iskoristio i prišao na 43:45. Igrajući sejf Stojanović nenamerno ubacuje roze kuglu koja mu je trebala da preotme disajder i završi meč u svoju korist. 
  Nakon dugog niza od preko 10 zaredo osvojenih turnira Stojanović prekida Todorovićevu apsolutnu vladavinu.

15. novembar 2020

 Na proteklom turniru I lige Srbije za “Gentleman” su igrali Jovan Todorović, Saša Stojanović, Zoran Ćakić i Milan Rašljić gde su se našli u različitim grupama.
  Dok su Stojanović i Todorović neometano prošli grupnu fazu prijatno iznenađenje nam je priredio Milan Rašljić koji se..

IMG_20201114_142411